ADMIN
MENU

Informatie vanuit de werkplaats

Ondertussen in de werkplaats...

Druk bezig met verbeteringen aan de racetruck voor seizoen 2014

Druk aan het werk, net als alle andere truckracing teams Er moet nog genoeg gebeuren voor het truckrace jaar 2014. Zo moeten er aan een aantal specificaties voldaan worden om deel te kunnen nemen.

De motor is bijna gereviseerd en zal 1 dezer dagen weer teruggeplaatst kunnen worden, misschien wordt er alsnog deelgenomen aan de testdag in Venray, maar dit hangt af van tijd en nog wat andere factoren.
Ook worden de beschadigde delen hersteld of vervangen, gespoten en opnieuw bestickerd.

Aanpassingen voor de race reglementen

Slijtage op schijfrem van de racetruck

De voor- en achteras van de truck zijn vervangen omdat de oude waren voorzien van trommelremmen. Aangezien het bij truckracing verstandig is om remmen te koelen heb je schijfremmen nodig. De motor bleek na de race op het circuit van Zolder in 2012 aan revisie toe te zijn. En aangezien er zo weinig mogelijk roetuitstoot moet zijn volgens de reglementen, werd besloten om een nieuwere motor aan te schaffen. Dit is een Volvo Type D13A geworden met een aangepast motormanagement van Adaptronic. Hierdoor kan de motor op allerlei manieren worden afgesteld wat betreft, pk’s, brandstofgebruik en dergelijke. Zo is er weer veel werk gedaan.

CargofloorHenisolSmit TransportDe Groot Coevorden - vrachtauto polis

Club van 50

Fan en liefhebber van truckracing? Wordt ook lid van de club van 50! Help team Blackjack door €50,00 per jaar aan ons te schenken en krijg een naamsvermelding op onze website!