ADMIN
MENU

Team Blackjack

Team Blackjack Truckracing zijn:

Rody Smit

Rody Smit

Coureur

Herke Meppelink

Herke Meppelink

Chef Monteur

Edwin Hugen

Edwin Hugen

Monteur

Rudi van Gilst

Rudi van Gilst

Monteur

Silke Dekker

Silke Dekker

Monteur/ data analyst

Stefan Hullen

Monteur

Corry Melenboer

Catering

Janine Hofsink

Catering en Public Relations

Marjon Drenthen

Marjon Drenthen

Catering en Public Relations

Het ontstaan van Black Jack Truckracing

De eerste Blackjack racetruck

Na diverse motorsporten te hebben beoefend en truckraces te hebben bekeken. En als vaste bezoeker van het Truckstarfestival, vaak de racetrucks in aktie te hebben gezien, besloot Rody Smit in 2010 met een geleende racetruck mee te doen aan demodag voor racetrucks op het Midland circuit in Lelystad.

In 2011 werd een racetruck gekocht, een Volvo N10 uit vervlogen tijden toen truckracing nog bijzonder populair was in Nederland. Na heel veel las- en sleutelwerk door Rody en het team, werd in betrekkelijk korte tijd een rijdende racetruck gemaakt. Nu kon hij deelnemen aan de enige ‘trucksport wedstrijd’ die Nederland toen kende; de behendigheid spelen voor racetrucks tijdens het Truckstarfestival in Assen.

Na dit eerste optreden werd besloten om een vast team te vormen wat natuurlijk een naam moest hebben. Gezien de kleur van de truck, het feit dat een race een spel is en je soms wel eens een gokje moet wagen om prestatie te leveren werd de naam Black Jack geboren.

Toen bekend werd dat PTH races ging organiseren en er dus meer kon worden gereden, is de stichting Black Jack Truckracing opgericht. Hiermee kunnen we laten zien dat we op een serieuze manier met de sport bezig zijn en worden de financieën en andere bijkomende zaken in goede banen geleid.

Omdat de neuscabine voor ons niet comfortabel was en mede door een crash, waarbij de motorkap onherstelbaar beschadigde, werd besloten om de cabine te vervangen door een frontstuurcabine uit de serie F. De truck werd geheel conform het FIA reglement aangepast.

Blackjack Truckracing is nu een officieel truckracing team en uiteraard zijn ook wij op zoek naar sponsoren om ons te ondersteunen in deze prachtige racesport.

CargofloorHenisolSmit TransportDe Groot Coevorden - vrachtauto polis

Club van 50

Fan en liefhebber van truckracing? Wordt ook lid van de club van 50! Help team Blackjack door €50,00 per jaar aan ons te schenken en krijg een naamsvermelding op onze website!