ADMIN
MENU


Het jaar 2015

Truckstarfestival 25 en 26 juli 2015

truckstarfestival 2015

In het weekend van 25 en 26 Juli vond weer het jaarlijkse Truckstarfestival plaats op het TT Circuit in Assen. Voor ons lekker dichtbij, dus waren wij op vrijdagmorgen al ruimschoots op tijd aanwezig om op te bouwen.

Op het programma stonden de gebruikelijke onderdelen, zoals de slalom/ go and stop, de racetruckachtervolging en de sprint. Na de warming up op de zaterdagmorgen, mochten de racers het festival openen met de slalom/ go and stop. Monteur Herke zat deze rit achter het stuur van de Volvo en mede door zijn inzet werd op zondag toen de 2e heat ook was verreden een eerste plaats behaald bij dit onderdeel de 2e plaats was voor Marco Donk en Rian van Koeveringe werd de nr.3.

Bij het onderdeel achtervolging ging het wat minder. Rody zorgde wel voor spektakel door op het draaipunt en in de rijbaan driftend her en der een pion mee te nemen of een olieton als een tennis- bal weg te tikken. Maar hij kwam in de top 3 niet voor. Al lagen de tijden, mits iemand zich niet verremde of verstuurde op het draaipunt, dicht bij elkaar. 1e werd Cees Zandbergen, 2e Rian van Koeveringe en 3 Marco Donk.

Het derde onderdeel wat op zaterdagmiddag moest plaatsvinden was de dragrace. Maar door een ongeval tijdens de caravanrace, waarbij iemand met zijn truck de pitmuur inreed, en waar naar verluid de bijrijder gewond is geraakt, de heftige wolkbreuk en de zomerstorm die op dat moment over het circuit trok, werd dit onderdeel afgelast. Deze werd op zondagmiddag als afsluiter van het festival wel gereden. In de vorm van een afvalrace werd tegen elkaar gereden en dit ging voor Rody wel zeer goed en er werd een 2e plaats behaald. Erwin Kleinnagelvoort werd 1e en Voor Rian van Koeveringe was er dit weekend een derde podiumplaats bij dit onderdeel.

We kunnen ondanks het slechte weer van vrijdagavond en zaterdagmiddag toch terugkijken op een geslaagd weekend. Onze dank gaat tevens uit naar Ron Gerritsma die op verzoek van de teams de coördinator en speaker was van het truckracebeuren tijdens het festival.
Motorisch liep de truck nog niet lekker, maar daar word op dit moment hard aan gewerkt en we gaan proberen om mee te kunnen rijden tijdens de FIA truckraces op het circuit van Zolder op 19 en 20 september a.s.

ADAC truck Grandprix 26-28 Juni 2015

3 weken na het Franse avontuur was het alweer tijd voor de Mittelrheincup op de Nürburgring, toch wel een van de mooiste wedstrijden van het jaar.Op woensdag werd er vertrokken en opgebouwd, Op donderdagochtend om half 8 stond de Volvo in de garage van de technische keuring, en om 8 uur was alles in orde. Op de donderdag vinden ook de Presse-und VIP fahrten plaats . Elk team wat hier aan deelneemt en met enkele vips en /of journalisten de baan rond rijd krijgt ook de mogelijkheid om in de middag zelf met de teamleden of andere genodigden de baan rond te rijden. Een mooie ervaring om ook als teamlid eens naast Rody plaats te nemen en mee te maken wat er gebeurt.

Omdat in de mittelrheincup voor meerdere kampioenschappen kan worden gereden, BTRA a en b divisie en the truckracebattle, werd besloten om ons ook in te schrijven voor de BTRA b klasse. Op Vrijdagochtend vond de vrije training plaats. Van de 23 trucks eindigde Rody op een 13e plaats achter broer Frans Smit. Maar liet wel de andere deelnemers uit de BTRA b divisie achter zich en eindigde mede door het uitvallen van Cees Zandbergen als 3e voor de truckracebattle.
Vrijdagmiddag was er de qualifying, dit ging ook goed, maar er werd op een 17e plaats geeindigd, na afloop bleek dat luchtinlaat van de turbo was losgeraakt. Dit werd gerepareerd en enkele banden werden gewisseld om mee te gaan doen aan de Go and Stop, helaas mochten we ons dit jaar niet tot de besten rekenen en was het na de voorronde al afgelopen. Dus de banden maar weer gewisseld en de truck verder klaarmaken voor de eerste race van dit weekend.

Er was gelijk een goede start voor deze 13 ronden tellende race. Natuurlijk werd er wel een gat geslagen door de FIA en Btra a klasse trucks, maar door het gehele veld werd flink strijd geleverd. Door het uitvallen van Steven Powell had Rody al 1 concurrent minder. Ook werd er een prachtige strijd geleverd met Ralf Arnold uit het team van Schwabentruck. Een leuke wedstrijd om te zien, met 24 trucks in de baan. Uiteindelijk werd Stuart Oliver de winaar van zowel de Mittelrheincup als de BTRA a divisie, Ryan Smith werd 2e . De fransman Thomas Robineau werd 3e in de Mittelrheincup terwijl Mathew Summerfield 3e werd in de BTRA a divisie. Voor de BTRA b divisie kon het Wilhelmus ingezet worden op het ereschavot. Rody werd NR.1! , de 2 plaats was voor Luke Garrett en de 3e voor Bryan Burt. Rody werd 5e voor de de truckracebattle, de nr 1 was Cees Zandbergen, gevolgd door Graham Powell en Frans Smit. De eerste prijs was dus binnen, maar wel bleek dat de motor niet echt lekker liep. Weer als in Frankrijk een verstuiver probleem, deze werd gewisseld, en na de gebruikelijke check ups, stond de truck klaar voor de 2 races van Zondag.

Ook deze race was weer een genot om naar te kijken. Wederom een goede start, en ook nu werd er flink gevochten, maar toch liep de motor nog niet lekker. Na 10 rondes werd de race na een rode vlag stilgelegd omdat Shane Brereton zijn Kelsa scania op de zijkant had gelegd in de chicane. Steve Thomas werd eerste voor de Mittelrhein en BTRA a divisie, Thomas Robineau werd 2e gevolgd door Sacha Lenz. David Jenkins en Mathew Summerfield werden 2 en 3 in de BTRA a divisie. De BTRA b divisie werd wederom door Rody gewonnen. Steven Powell werd de nr. 2 en Luke Garrett 3. Voor de truckracebattle eindigde Rody als 4e, Cees Zandbergen werd 1e, Graham Powell 2e en Frans Smit 3.Wederom een grote beker te pakken, maar motorisch toch nog steeds een probleem.

Na enkele tests, werd besloten om weer een verstuiver te wisselen. Dit was de enige “goede “die we nog hadden, en dus maar op hoop van zegen de laatste race rijden op 5 cylinders. Dit ging toch ook nog goed, en weer werd in de BTRA b divisie de eerste prijs gehaald. De 3e cup dit weekend. Steven Powell werd 2e en Luke Garrett 3e . Bij de truckracebattle gingen de prijzen naar Werner Lenz, Cees Zandbergen en Graham Powell. Na het uitvallen van Ryan Smith en de tijdstraf die David Jenkins kreeg wegens het negeren van een gele vlag, Werd Thomas Robineau de nr. 1 in de Mittelrheincup, Stuart Oliver werd 2e maar 1e in de BTRA a divisie, Mathew Summerfield 3e Mittelrheincup en 2e BTRA en Steven Thomas werd de nr 3 in de BTRA a divisie. Het was dus een superweekend voor het team. Zondagavond werd alles weer afgebouwd en ingeladen en op Maandagmorgen was het weer tijd om naar huis te gaan en ons te gaan voorbereiden op het truckstarfestival op 25 en 26 Juli op het TT circuit in Assen.

Grand-prix camions du Castellet

Jawel, alsof een trip naar Engeland nog niet ver genoeg is, werd de uitdaging aangegaan om op 6 en 7 Juni mee te doen aan de Truckracewedstrijd op het circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Samen met het Rainbow warrior team werd de bijna 2 daagse reis gestart op woensdag 3 Juni. Na de paasraces is er technisch het een en ander veranderd, zoals de achtervering, en ook is er een andere versnellingsbak geplaatst. Dus ook weer spannend om te gaan zien hoe dat uit zou pakken.

Nadat op Donderdag alles was opgebouwd, was het vrijdag tijd voor een technische keuring, die echt nauwkeurig werd uitgevoerd met het gevolg dat ook bijna de hele dag nodig was om allerlei kleine dingetjes in orde te maken zo dat er vrijdagmiddag eindelijk een sticker van goedkeuring op de deur geplakt kon worden.

Op Zaterdag werden er 5 races verreden. De eerste vrije training verliep goed, de motortemperatuur werd ondanks de hoge zuidfranse buitentemperatuur niet te hoog. Wel werd er een koeler voor de brandstof gemonteerd, omdat deze wel te warm werd. De 2e training werd ook met tevredenheid op teruggekeken. Boven verwachting werd er in de middenmoot meegereden. Ook hier bestaat het deelnemersveld uit Fia trucks, En trucks die je kunt vergelijken met de BTRA a trucks. Dus absoluut niet verkeerd. Tijdens de kwalificatie is de turbo losgelopen. Dit werd snel gerepareerd en de eerste race kon beginnen. Helaas vielen we uit met een kapotte injector. Er werd nog wel wat gesleuteld zodat we aan de 2e race mee konden doen maar toch maar besloten om voor safe te gaan en verdere motorische schade te voorkomen.
Nu kwam de volgende uitdaging om andere injectoren in bezit te krijgen. Gelukkig kwamen er op zaterdagavond enkele franse reddende engelen met volvo emblemen op hun vleugels, die ons beloofden om op zondagmorgen andere verstuivers te brengen.
Zondagmorgen werd er even hard gewerkt, zodat de kwalificatie verreden kon worden.

Er werd een goede tijd neergezet, en de truck had zich ook goed gehouden. De eerste race werd goed gereden, en er werd op een keurige 10e plaats geeïndigd. Absoluut niet slecht als je het 24 trucks tellende deelnemersveld bekijkt. De 2e race van de zondag en tevens de laatste van dit weekend, werd ook op geeïndigd op een plaats 10. Zo kan het team terugkijken op een geslaagd race weekend, en kon op maandag de terugreis weer beginnen. En konden we ons op gaan maken voor de ADAC Mittelrheincup.

Paasraces 2015 Zandvoort

Na de winterstop, die voorbij is voordat je het in de gaten hebt, stonden de paasraces van 2015 op het programma. Natuurlijk werd er met spanning uitgekeken of de aanpassingen en het vele werk van de afgelopen maanden ook het gewenste resultaat zouden opleveren. En ook niet onbelangrijk: Wat hadden de andere teams allemaal gedaan?

Zaterdagmorgen werd de qualifying verreden. In tegenstelling tot de vorige races in de truckracebattle, moest nu over het gehele circuit worden gereden i.p.v. het verkorte parcours. Dit alles in verband met de geluidsvoorschriften waar circuits helaas altijd mee te maken hebben.

Nieuw aan de start was de Engelsman Graham Powell, een rijder uit de Engelse b-divisie van de BTRA. Ook maakte Rian van Koeveringe zijn rentree na een jaar afwezigheid, met tevens een nieuwe styling van zijn Scania. Sasha Lenz en Jos Scholten ontbraken deze wedstrijd, evenals de vooraf aangekondigde Engelsman Mathew Summerfield.

Tijdens de qualifying werd een zesde plaats behaald. Maar wel was er tevredenheid over de spoorverbreding en de koeling van de truck. Dit waren ook de 2 grote aanpassingen van de winterstop.

Tijdens de eerste race werd al duidelijk dat de subtop nu toch wel voor de meest spanning ging zorgen. Frans Smit, Rody Smit, Marco Donk en Graham Powell en Rian van Koeveringe reden zeker het eerste deel van deze 20 minuten durende race dicht bij elkaar. Cees Zandbergen, Erwin Kleinnagelvoort en Heinz- Werner Lenz streden hun strijd in de top 3. Wim Groteboer werd achtervolgd door pech en bracht zowel tijdens de qualifying en race 1 de meeste tijd in depitsstraat door. Jan van Holland kwam in de eerste ronde in de grindbak terecht, hij kon er op eigen krachten uitkomen maar helaas kostte het veel moeite om weer aansluiting te vinden met de rest van het veld. Na enkele rondes verloor Rody de strijd van broer Frans en moest hem voor laten gaan. In de 4e ronde was het alom spanning en sensatie, waarbij Rody, Marco en Graham wel heel dicht bij elkaar streden voor de 5e plaats. Vanwege technische problemen moest Marco Donk voortijdig opgeven en strandde langs de baan. De strijd tussen Rody en Graham kostte de grill van f12, dus met het open gat wat onstond in de truck moest luchtkoeling al helemaal geen probleem meer zijn. Het bleef stuivertje wisselen tussen de 2, maar Graham Powell bleef in de laatste ronde met een lege tank in de duinen staan……… Rody eindigde dus als 5e, nummer 1 werd Cees Zandbergen, 2e Erwin Kleinnagelvoort en 3e Heinz –Werner Lenz.

Na de rustdag op Zondag, werd op 2e paasdag s’morgens de 2e race verreden. Na een flitsende start vond Rody aansluiting bij de top 3. Wederom was het de middenmoot die voor de meeste spanning zorgde. Rody verbeterde zijn snelste rondetijd met 1 seconde. Uiteindelijk werd de top 4 dezelfde als de top 4 van race 1, Rody werd uiteindelijk door Powell en Donk ook nog wel verder naar achter gedreven, maar wist uiteindelijk toch nog de 5e plaats te bereiken. 1e werd Cees Zandbergen, 2e Heinz- Werner Lenz en 3e Erwin Kleinnagelvoort.

De derde race werd door Rody ook weer zeer goed begonnen. Bumper aan bumper met de top 3 werd de eerste bocht bereikt. Wederom een spannende strijd, waarbij op de cameramannen van het circuit voor de livestream het beeld vooral hadden gericht op de gebroeders Smit. Deze strijd werd gewonnen door Frans. Graham Powell had de middenmoot verlaten, tijdens zijn 3e race op Zandvoort reed hij voor Heinz- Werner Lenz op een 3e plaats. Hij had de ideale lijn dus gevonden. Rody en Marco moesten dus strijden voor plaats 6 en 7. En zoals het gehele weekend al te zien was, zijn beide aan elkaar gewaagd, zoniet zeer aan elkaar gewaagd. De wedstrijd werd beeindigd met een rode vlag omdat Marco Donk op onverklaarbare wijze hard achter op Rody reed en er dus een gevaarlijke situatie ontstond. Zie het filmpje gemaakt van de achterzijde van onze truck ook hier op de site. Omdat de laatste doorkomst op de start/finishlijn geld als officiele eindstand bij code rood, en Marco hierbij met een cabinelengte voor lag op Rody, behaalde hij hier een 6e plaats en moest Rody genoegen nemen met een 7e plek. 1e werd Erwin Kleinnagelvoort gevolgd door Cees Zandbergen en Graham Powell werd dus 3e . Enorm veel schade voor Het Dutch Donkey truckraceteam van Marco Donk, maar ook onze truck is niet ongeschonden uit de strijd gekomen.

Er is dus genoeg te doen om de truck weer in orde te maken en aanpassingen te doen om sneller te worden voor de volgende race. Deze zal plaatsvinden op de Nürburgring in het weekend van 26-28 Juni a.s.

https://www.youtube.com/watch?v=vUUMSlg4Vks

Uit het archief van Blackjack Truckracing

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
CargofloorHenisolSmit TransportDe Groot Coevorden - vrachtauto polis

Club van 50

Fan en liefhebber van truckracing? Wordt ook lid van de club van 50! Help team Blackjack door €50,00 per jaar aan ons te schenken en krijg een naamsvermelding op onze website!