ADMIN
MENU


Het jaar 2014

Brands Hatch Halloween 2014: Slippery when wet!!

brands hatch 2014

Als afsluiter voor het seizoen 2014 werd samen met Truckracing Smit en het Rainbowwarrior truckraceteam op 30 oktober de overtocht naar Engeland gemaakt om op het circuit van Brands Hatch deel te gaan nemen aan de traditionele halloween races. Tijdens deze race vind ook de ontknoping plaats van het BTRA klassement.

Op vrijdag werd, om het circuit even weer te leren kennen en om onder het racen wat dingen aan de truck te testen 2 keer een training van 30 minuten verreden. De truck deed het goed en stond dus vrijdagavond klaar voor de kwalificatie van zaterdagmorgen.

Op zaterdagmorgen deden er 23!! Trucks mee aan de kwalificatie. De A en B divisie rijden hun wedstrijden tegelijkertijd ( A klasse start 20 seconden na de B klasse). Maar omdat er per race uit veiligheidsoverwegingen maximaal 20 trucks op de baan mochten rijden stonden er bij elke race 3 reserve. De reserves moesten startklaar staan in de pits voor het geval er iemand uitviel, dan mochten ze aansluiten achter de A klasse om vervolgens de race te rijden.

Tijdens de kwalificatie werd een 6e plaats gehaald, en kon er gestart worden in race 1 op een 10e plek. Het begin van een spectaculair truckraceweekend. Race 1 werd gewonnen door Ryan Smith gevolgd door Graham Powell en Simon Reid. Rody eindigde op een 7e plaats maar was niet ontevreden. Overigens was hij wel met een inhaalslag bezig maar omdat er een rode vlag situatie ontstaan was (gevaar op de baan) en de wedstrijd voor 70% was verreden werd deze na 11 minuten en elf ronden beeïndigd.
In de 2e race had rody de 2e startpositie, een flitsende start en werd geeïndigd op een 5e plaats. Weer een stapje hoger. Met nog 3 races te gaan en deze stijgende lijn zat er vast nog een podiumplaats in volgens ons. Graham Powell werd 1, Ryan Smith 2e en Frans Smit werd 3e. Dus de eerste Nederlandse podiumplaats was ook een feit.

Nadat het 2 dagen prachtig bijna nazomers weer was geweest, wat ook de Engelsen zelf verbaasde, was het op zondag echt Engels herfstweer. De soms flinke regenbuien weerhielden het publiek er echter niet van om in grote getale te komen kijken naar de Truckraces en alle andere races en shows die er te zien waren in dit weekend.
De regen zorgde er echter wel voor dat de eerste race op zondag als snel op nieuw gestart moest worden en dat de volgende race na 2 rondes en ongeveer 5 minuten al gestopt werd. Jammer want ook nu was Rody goed op dreef Hij ging welliswaar iets te enthousiast door de grindbak , maar was niet te stoppen en bleef op deze manier Brian Burt voor die hij ook een big smile had bezorgd door deze actie. Hierdoor kreeg Rody ook weer meer Engelse fans. Hij eindigde op een 4e plaats achter de nummer 3 Graham Powell, 1 werd Steven Powell en de 2e plaats was voor Ryan Smith .
De 2e Race stond Rody eerste reserve, en mocht na het uitvallen van een andere deelnemer in de startrij aansluiten achter de A divisie. Deze race werd wederom door een rode vlag situatie na 6 ronden en 11 minuten beeïndigd. Rody eindigde op een 7e plaats nog voor de gebroeders Powell. 1 werd Ryan Smith, 2e Simon Reid en 3e Andy Lovenberry.

De 3e en laatste race werd zowat verreden op een ijsbaan. Een combinatie van regen, rubber en her en der roet en olie maakte de baan spekglad. Na een flitsende start waar Rody bezig was om een eerste plaats te bemachtigen, ging het in de eerste bocht helemaal mis en kwamen er diverse trucks dwars op de baan te staan. Frans Smit kon tussen 2 anderen geen kant meer op en botste op een stilstaande truck. Wederom pech en schade voor het team van Frans wat na Zandvoort met man en macht had gewerkt om de truck weer rijdend te krijgen na de zware crash daar. Voor het Black Jack team pakte het beter uit en Rody bleef een groot deel van de wedstrijd op een eerste plaats rijden. Wel met veel druk van Ryan Smith, de man die tot nu toe in elke race die hij dit seizoen had uitgereden nog een podiumplaats had behaald. Een mooie strijd dus. De snelheden lagen niet erg hoog, het had soms meer weg van een parade, maar dan wel een waar het op beheersing van het voertuig aankwam. In een van de laatste ronden van deze race die i.p.v. de gebruikelijke 15 minuten door de organisatie al van te voren was ingekort naar 12 minuten, werd Rody toch nog ingehaald door Ryan Smith. Maar bij beide heren reden bumper aan bumper en hadden een groot gat geslagen tussen de achtervolgers en hadden ook de gehele A divisie achter zich gelaten!! Ryan werd eerste, Rody 2e en Steven Powell 3e. Rody was dus deze race ook nog 2e over all. Het weekend is dus afgesloten met een mooie 2e plaats.

Hiermee kan het team dus terugkijken op een prachtig seizoen truckrace, waarin we niet door grote pech achtervolgd werden. Wij willen bij deze ook PNS coil services Emmen bedanken voor het beschikbaar stellen van hun racetrailer en tent. En Scania Emmen voor het beschikbaar stellen van hun trekker. Wij gaan de komende maanden weer aan de slag voor het volgend seizoen. Blijf ons volgen op facebook en op onze website. En kom volgend jaar eens naar het circuit om het spektakel te aanschouwen.

Zandvoort: De grote finale

Op 18 en 19 Oktober vonden in Zandvoort de Formido finaleraces plaats. De ontknoping van the truckracebattle 2014 was hier onderdeel van. Op de bijna zomerse zaterdag was na de gebruikelijke keuring en briefing eerst een training/kwalificatie. S’ middags vond de eerste race plaats. Voor het publiek een mooie race om naar te kijken. Het deelnemers veld was uitgebreid met Jos Scholten die met de Scania van Kreeft opleidingen meedeed. Rody behaalde achter Frans Smit een 6e plaats. Nr 1 werd Werner Lenz. 2e werd Erwin Kleinnagelvoort en 3e Cees Zandbergen.

Omdat de truck last had van "ondersturing"werd de veering van de vooras aangepast. Een hele klus, maar vele handen maken licht werk en zaterdagavond was rond 21.00 de klus geklaard. Wij waren dus klaar voor de zondag, maar dat gold niet voor alle teams. De rainbowwarrior truck van Cees Zandbergen had dusdanige problemen dat deze niet mee kon rijden op de zondag. Maar gelukkig had het team van EK truckracing de oude auto van Erwin nog mee omdat deze nog steeds te koop is. En zoals vaker gezegd is, is de collegealiteit en hulpvaardigheid altijd zeer goed. En werd om 0.30 nog besloten dat Cees met de oude truck van Erwin Kleinnagelvoort ging racen. Overzetten van bepaalde delen. Check ups enz. werden door mensen van meerdere teams gedaan en om 4.00 stond de truck klaar deel te nemen aan de 2e race.

Zondagmorgen was er een flitsende start tijdens race 2. Rody maakte een schuiver in de 3e bocht, draaide een rondje en kon gelukkig zonder schade de race vervolgen. Volgens de speaker was de schade groot omdat de voorwielen er scheef onder stonden. Dit bleek de gekantelde as te zijn. Niets aan de hand dus. Door dit voorval werd wel een ronde minder gereden en eindigde Rody op een 8e plaats.Nr. 1 werd Werner Lenz, 2e werd Erwin Kleinnagelvoort en de derde plaats was voor Sasha Lenz, die overigens wel een flinke strijd moest leveren met Frans Smit. Een prachtige strijd om te zien.

De 3e en laatste race voor de truckracebattle van dit seizoen was wel 1 die menigeen zal blijven heugen. Na een flitsende start ging het in de Tarzanbocht behoorlijk mis. De "strijd" om de eerste plaats die werd gevoerd door Erwin Kleinnagelvoort en Werner Lenz, werd gewonnen door Werner Lenz en Erwin Kleinnagelvoort kwam dwars op de baan te staan, ook Frans Smit moest dit noodgedwongen doen, Jan van Holland kon beide trucks op zijn beurt niet meer ontwijken en een flinke crash was het gevolg. Erwin en Frans waren dus uit de strijd en vooral Frans had flinke schade aan zijn truck. Ook Cees Zandbergen kwam tot stilstand en moest vlot getrokken worden. Hij en ook Jan van Holland konden na de herstart die lang op zich liet wachten de race vervolgen. Na de herstart raakte Cees naast de baan en kon Rody dus uitlopen en werd de kans groter dat er nu eindelijk een podiumplaats in de battle werd gehaald. Dit was helaas ijdele hoop want al reed hij niet met zijn vertrouwde Rainbow Warrior, Cees maakte een uitstekende inhaalslag uit het achterveld en werd uiteindelijk 3e achter vader en zoon Lenz die 1e en 2e werden.

De definitieve uitslag van het klassement van de truckracebattle 2014 is al volgt: 1. Werner Lenz,2. Cees Zandbergen en Sasha Lenz is als 3e geeïndigd. Rody is 5e geworden in het eindklassement. Een goede prestatie. Het team kon zich dus op gaan maken voor de laatste race nl. de BTRA races op het circuit van Brands Hatch.

Zolder 2014

Zolder 2014

20 en 21 September jl. was het circuit van Zolder weer het toneel van trucks en de truckracesport. In dit mooie nazomerse weekend werd er gestreden voor het Europees kampioenschap van de FIA trucks en ook vond hier de 3e race voor het klassement van the truckracebattle plaats.

Deze begon na de gebruikelijke technische keuring en briefing met een vrije training op de zaterdagmorgen. De training werd geheel uitgereden, en na enkele kleine veranderingen en het wisselen van een remschijf kon zaterdagmiddag de kwalificatie worden verreden. Deze werd door Rody niet uitgereden omdat weer de truck afsloeg en vervolgens niet meer aan wilde starten. Met wat hulp van de sleepdienst en enkele marshalls kon er weer gewoon op eigen kracht naar de paddock worden gereden. Maar wel werd de 5e plaats behaald in de Kwalificatie.

De Zondag werd een dag waar 3 keer gereden moest worden. Bij Race 1 werd goed gereden en een 6e plaats behaald, de eerste plaats ging naar Werner Lenz, 2e werd Sacha Lenz en 3e Erwin Kleinnagelvoort. In race 2 werd een 5e plaats behaald. Ook hier gingen de eerste en 2e prijs naar vader en zoon Lenz, 3e plaats was voor Cees Zandbergen. In de derde en laatste race werd weer gestart in een reverse grid. Zou er dan nu een podiumplaats inzitten?? Helaas niet want al in de eerste ronde ging het mis doordat Rody door broer Frans werd geraakt in de bocht, met een kapotte olieleiding van de stuurpomp was de strijd dus over en waren de kansen finaal verkeken. Heel jammer!! Nummer 1 werd natuurlijk niet verassend Werner Lenz, 2 Erwin Kleinnagelvoort en 3 Cees Zandbergen.

Ondanks deze kleine pechgevallen, zijn we toch nog steeds niet ontevreden, er zijn natuurlijk wel verbeterpunten en daar gaan we mee bezig. De publieke belangstelling is ook goed te noemen, veel posivtieve en lovende reacties krijgen wij als amateurteams van de mensen die een kijkje komen nemen en veel respect hebben over de manier waarop de teams hun trucks in de baan houden. Hierdoor word de motivatie natuurlijk nog groter dan het al is.

Zaterdag 27 September werd de jaarlijkse truckersdag van chauffeursvereniging De Lichtmis gehouden in Staphorst. Hier werden op een veilig uitgezet parcours rondom het showterrein De tippe, enkele demo’ s verreden. Het mooie weer zorgde ook hier voor veel publiek.

Foto’ s en en een verlslag van deze dag en ander trucknieuws zijn te zien en te lezen op www.alexmiedema.nl

Truckers- en transportdag Coevorden 2014

truckers en transportdag Coevorden 2014

Op Zaterdag 6 September jl. vond de tweejaarlijkse truckers - en transportdag plaats in Coevorden. Deze werd georganiseerd door chauffeursvereniging de Kasteeltruckers. Omdat het team zijn thuisbasis heeft in de gemeente Coevorden mochten we natuurlijk niet ontbreken.

In eerste instantie was het de bedoeling om alleen de truck en de mobiele werkplaats tentoon te stellen en de mensen kennis te laten maken met de truckracesport. Door middel van een prijsvraag waar het publiek van 3 onderdelen het gewicht moest raden, 3 open vragen moest beantwoorden en 4 genummerde onderdelen moest benoemen, werd het geheel ook interactief en had het publiek ook aandacht voor de techniek.
Waar het team dacht dat de prijsvraag ongeveer 5 minuten in beslag zou nemen, waren er toch veel mensen die aandachtig een kwartier tot 20 minuten bezig waren om 1 en ander op te lossen. De vraag waar de biervaten aan de zijkant van de truck voor dienen kreeg dus ook de meest uiteenlopende antwoorden, van een borreltje voor een dorstig team tot het in balans houden van de truck. Maar het juiste antwoord moest zijn watertanks t.b.v. koeling . Ook het geschatte gewicht van de remschijf liep varieerde van 24 tot 68 kg. Dit juiste gewicht was 32 kg.
/ Het geld dat met deze prijsvraag , een grabbelton voor de kinderen en enkele donaties van het team en bezoekers is opgehaald, Eur. 300,-- is geheel ten goede gekomen aan de stichting Happy Smile, die ook door de Kasteeltruckers was uitgeroepen als het goede doel voor deze dag.

Na een loting uit de goede inzenders was het dhr. H. Oosting uit Zwinderen die de eerste prijs won, een Mannesmann dopsleutelset en een Hitachi haakse slijper, beschikbaar gesteld door Henk Elzing techniek uit Coevorden. De 2e prijs was voor Johan, Michel en Niels uit Laar (D) . Zij hebben een kartarrangement voor 2 personen gewonnen. Te besteden bij en tevens beschikbaar gesteld door Funpark Meppen(D). De 3e prijs gaat naar Angela Groeneveld uit Hoogeveen . Dit is een WSI schaalmodel van onze sponsor van het eerste uur Cargo Floor uit Coevorden.

Namens ons team bedanken wij de deelnemers en bezoekers voor hun donatie, en natuurlijk ook de bedrijven die de prijzen belangenloos beschikbaar hebben gesteld.

Omdat er toch tijdens het opbouwen op de vrijdag al werd gevraagd of we nog een "showtje" weg gingen geven, en ook het publiek het graag zou zien, is er toch nog 2 keer 10 minuten gedrift, gesprint en getold, op een daarvoor bestemd stuk terrein. Over publieke belangstelling viel hier niet te klagen. Ook het weer werkte goed mee voor deze dag , dus kunnen we terugkijken op een geslaagde dag voor onszelf, het truckracen en de stichting Happy Smile.

Tevens willen wij de De Kasteeltruckers hartelijk bedanken dat we weer aanwezig mochten zijn en graag tot ziens in het eerste weekend van September 2016.

Blackjack Truckracing zal weer in actie komen tijdens de de Truckracebattle in Zolder op 20 en 21 september a.s.

Truckstar 2014: Weekend met een Happy Smile

truckstar 2014

Op 26 en 27 Juli jl. werd weer het jaarlijkse Truckstarfestival gehouden op het circuit van Assen. 3 dagen na terugkomst van de Nürburgring was het dus al weer tijd om te vertrekken naar Het TT circuit, voor ons een thuiswedstrijd. Er werd nog een verstuiver gewisseld zodat de truck weer keurig op zes voetjes kon lopen, accu’s vervangen en voorbanden zijn gewisseld. En zo was het voor het eerst sinds het bestaan van black jack eens geen nachtwerk, maar stond alles keurig op donderdagavond klaar voor transport. Met dank aan de monteurs van het team.

Net voor dat heel drenthe werd geplaagd door de regen was alles opgebouwd op vrijdagmorgen en konden er nog wat dingetjes gedaan worden, voordat het feest op vrijdagavond zou beginnen. Na de middag en de avond te hebben besteed met het kijken naar de vele trucks in alle soorten en maten nog even bij elkaar zitten en was het tijd om te gaan slapen.

Op zaterdagochtend was het de eer aan de racetrucks om het festival van start te laten gaan. Onder leiding en presentatie van Simon Voorhout gingen we van start met de slalom go and stop. Het is hierbij de bedoeling dat de trucks beide in in tegengestelde richting een parcours op de heenweg in slalom afleggen om vervolgens een rechte weg terug te nemen en van de 3 paaltje die in een driehoek zijn opgesteld alleen de voorste om te tikken in een zo snel mogelijke tijd. Je kan zien dat hier niet per defenitie de snelste truck wint, maar het toch ook wel wat stuurmanskunst en inschattingsvermogen van de coureur vergt. Vaak worden er seconden verspeelt bij het in en uitkomen van de bocht en het omtikken van het paaltje.

S’ middags stond als eerste de racetruckachtervolging op het programma Hier worden 3 trucks op verschillende positie’ s van de baan gezet om vervolgens in 5 minuten tijd zoveel mogelijk rondes te rijden. Hier komt het dus alleen aan op snelheid en goed bochtenwerk en zorgden de coureurs af en toe voor een echt spektakelstuk.

Als afsluiter van het tribuneprogramma voor de Zaterdag, was er de sprint en de start explosion. Bij de sprint starten er 3 trucks naast elkaar en wie het eerst over de finishlijn komt is de winnaar. Bij de start explosion word er door het hele deelnemersveld gelijk gestart, Hier wist Rody op zaterdag te winnen.
Een haperende compressor zorgde tussen de achtervolging en de sprint nog voor wat werk voor de technische mannen, maar verder waren er geen problemen. De zaterdag werd afgesloten met een hapje en drankje en een wandeling langs de baan waar plm.2000 trucks opgesteld stonden.

Het programma voor de Zondag was hetzelfde als die van Zaterdag, alleen had tijdens de go and stop de Volvo een andere coureur namelijk monteur van het eerste uur: Herke Meppelink.
Een zaterdagavond geen borrel en op tijd naar bed was het hem dubbel en dwars waard geweest zei hij na zijn debuut. Het rijden ging hem ook goed af. En even werd gedacht dat wij onze renstal moeten uitbreiden.
Er werd geen prijs gewonnen door Rody of Herke tijdens dit onderdeel. De 1e prijs ging naar Jos Scholten, de 2e naar Frans Smit en de 3e naar Marco Donk. De tijden van de 3 coureurs lagen tussen de 27,5 en 28 seconden.

Tijdens de achtervolging zat Rody weer achter het stuur en werd er wederom op het scherpst van de snede gestreden. De gebroeders Smit zorgden wel dat het publiek van de banken kwam en zich liet horen, doordat ze elkaar geen meter cadeau willen geven op de baan. Toch zat hier ook geen podiumplaats in voor Rody. Nr 1 werd Marco Donk, 2 Frans Smit en Nr. 3 Edwin van den Berg, Die dit gehele weekend de stuurman was op de Rainbow warrior Scania van Cees Zandbergen.

Als afsluiter van de Zondag en tevens van het Truckstarfestival 2014 waren er nog de onderdelen sprint en start explosion, Bij het onderdeel sprint werd door Rody een 3e plaats behaald, 1e werd zijn broer Frans en 3e Edwin van den Berg. De start explosion werd wederom door Rody gewonnen maar hier zijn helaas geen podiumplaatsen voor. De aftocht van de baan verliep door de truck wat moeizaam omdat deze even een duwtje nodig had om weer aan te pakken.

Stichting happy smile.

Maar wat is er nu eigenlijk mooier dan het winnen van een beker? De lach en de trotse blik van een kind dat voor een dag even kan vergeten dat hij of zij ziek is of een beperking heeft.
Stichting happy smile is een stichting die het doel heeft om gezinnen met een ziek kind of een kind met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen op circuits in Nederland, Duitsland en België. Enkele weken voor het festival kwam ons team in contact met een vrijwilliger van deze stichting en ontstond het idee om de kinderen als het mogelijk was even achter het stuur van de truck plaats te laten nemen en het gas even een keer diep in te laten trappen. Voor ons een kleine moeite, voor de kinderen een hele belevenis gezien de blik op hun gezichten. Veel respect voor de vrijwilligers van deze stichting die tal van dit soort bezoeken mogelijk maken . Kijk voor meer informatie over deze stichting op www.stichtinghappysmile.com of like hun facebookpagina www.facebook.com/ StichtingHappySmile.

Het was dus weer een geslaagd weekend. We gaan een korte vakantie houden, aan de truck worden nog wat aanpassingen gedaan om op het circuit van Zolder beter te gaan presteren voor de 3e wedstrijd in het truckracebattle klassement in het weekend van 20 en 21 september aanstaande. Ook zullen wij op Zaterdag 6 September aanwezig zijn op de truckers- en transportdag in Coevorden.

Kijk voor veel foto´s van het festival en andere evenementen ook op www.truckfan.nl Alex Miedema ook wederom bedankt voor de foto´s.

Mittelrheincup 2014 Go!! Stop!! en doorrrr..

Mittelrheincup 2014

Vrijdag 18 Juli werd er begonnen aan de jaarlijkse Mittelrheincup op de Nürburgring in Duitsland. Tijdens dit weekend is het truckracen wat de klok staat, er werden races verreden voor het FIA european championship, wat zowieso garant staat voor spektakel. Tevens was er een truckersfestival,een grote bedrijfswagen- en transportbeurs, driftcars en de europeese nashcarseries. En natuurlijk werd de Mittelrheincup verreden. Veel te doen dus, en de publieke belangstelling was ook dit jaar weer groot. De duitse media berichtten dat met 170.000 bezoekers, de truckraces veel meer publiek trok dan de F1 die in hetzelfde weekend ook werd verreden op het andere Duitse circuit Hockenheim.

Tijdens de Mittelrheincup worden in 1 race eigenlijk 4 races gereden. Nl . de duitse Mittelrheincup, De engelse BTRA A en B klasse en de nederlandse Truckracebattle.

Het Black Jack truckraceteam is op donderdag 17 Juli aangekomen op het circuit, Nadat de truck wasgoedgekeurd en een en ander in de paddock getest werd, was het wachten tot vrijdagmorgen de eerste vrije training kon worden gereden. Dit is natuurlijk de kans om even kennis te maken met het circuit, en om eventuele mankementen te kunnen ontdekken. Helaas kwam er na 3 rondes al een eind aan deze training. Rody had zich verschakeld, de truck viel uit en kon door een stroomprobleem niet weer starten. De abschleppdienst heeft de truck weer in de paddock gebracht en na wat check-ups kon er dus deelgenomen worden aan de kwalificatie voor de races. De kwalificatie van de vrijdagmiddag was dus tegelijk een training en kwalificatie. Rody moest hier genoegen nemen met een laatste plaats maar wel tevreden dat de kwalificatie werd uitgereden konden we ons opmaken voor het laatste optreden van de vrijdag nl: De go and stop wedstrijden, die worden gesponsord door Knorr Bremse en waarin de nrs. 1 t/m 6 een geldprijs in ontvangst kunnen nemen. In eerste instantie werd gedacht dat we niet in de prijzen waren gevallen, maar er was toch nog een 5e plaats behaald. Dus konden we nog een geldbedrag in ontvangst nemen. Mooi was wel dat onze nederlandse coureurs Henry Tijhuis en Erwin Kleinnagelvoort van het EK truckraceteam er met de eerste en derde plaats vandoor gingen en op deze manier de kas van het team goed hebben kunnen spekken.
Bij het checken van de remmen werd ontdekt dat de schijven op de achteras niet best meer waren en deze werden dus nog vervangen. Al met al een hele klus, maar toch nog snel geklaard. Zo kwam er een eind aan de drukste dag van de Mittelrheincup en hadden we alleen nog 1 race op zaterdag en 1 race op zondag voor de boeg.

De 1e race op Zaterdag waar Wim Groteboer niet uit mocht komen door een administratief misverstand en Marco Donk door een technisch probleem ook al voor de start terug moest worden gesleept naar de paddock, werd ook door Rody geheel uitgereden maar hij moest helaas genoegen nemen met een 16e plaats in de Mittelrheincup en werd 7e in het klassement van de Truckracebattle. Chris Levett won de strijd om de Mittelrheincup terwijl Erwin Kleinnagelvoort als 4e eindigde en als eerste voor de Truckracebattle over de streep kwam. Na onderhoud en bandenwissel zat voor het team de 2e dag er ook op en kon er dus rustig genoten worden van een rustige zaterdagavond met o.a een mega vuurwerkshow.

De zondag werden voor de wedstrijd ook nog een paar aanpassingen gedaan, wat betreft de vering tijdens het bochtenwerk. In de 2e race was het een strijd tussen Marco Donk en Rody. Beide coureurs zijn goed aan elkaar gewaagd en hier kun je dus ook zien dat de beide teams constant bezig zijn om hun truck sneller en beter te maken. 3 coureurs werden gediskwalificeerd voor overspeeding en het negeren van de zwarte vlag. Uiteindelijk werd de Mittelrheincup gewonnen door Chris levett en werd Erwin Kleinnagelvoort 5e en kwam hij wederom als eerste in de Truckracebattle over de meet. Rody werd 13e in de Mittelrheincup en 6e in de Truckracebattle Rody staat nu vijfde in het seizoensklassement van de Truckracebattle. Hiermee was het 3 daags truckracespektakel dus tot een eind gekomen. Er werd door Rody ontdekt dat de truck op 5 cylinders liep dus dit moest als we thuis waren nog snel verholpen worden omdat het volgende weekend het Truckstarfestival alweer op het programma stond.

Maandagochtend werd er vertrokken in de regen, die verder gelukkig het hele weekend was weggebleven. Al met al een mooi weekend, met een mooi team van mensen. We hebben weer veel gezien en geleerd om de truck weer verder te ontwikkelen en proberen uit de onderste regionen naar boven te kruipen. De volgende echte race zal plaatsvinden op het circuit van Zolder in Belgie in het weekend van 20 en 21 September. Ook dan zullen de FIA races worden gehouden. De moeite waard om een kijkje te komen nemen.

Persbericht van Alex Miedema

Lees hier het persbericht geschreven door Alex Miedema

Spectaculaire Pinksterraces voor The Truckrace Battle

Voor het eerst in de 60-jarige geschiedenis van de Pinksterraces waren er niet alleen toerwagens op het circuit van Zandvoort, maar ook racetrucks. Alle deelnemende coureurs kijken terug op een geslaagd weekend. Het weer was mooi, schade en pechgevallen waren er slechts in beperkte mate en het publiek was enthousiast.

Er waren dit weekend, het eerste raceweekend van het jaar, enkele primeurs te beleven. David Smith uit Engeland heeft zich met zijn Renault Premium bij The Truckrace Battle aangesloten, Marco Donk, Jan van Holland en Frans Smit hadden hun trucks dusdanig verbouwd dat ze er totaal anders uitzagen en als primeur reden de deelnemende coureurs op GTL, een schonere brandstof gemaakt van aardgas, die in dieselmotoren gebruikt kan worden.

Bij de kwalificaties op vrijdag zette Scania-coureur Cees Zandbergen de snelste tijd neer en sleepte daarmee zijn eerste kampioenschapspunten al binnen. De Duitse Sascha Lenz werd tweede, David Smith derde. Werner Lenz, de vader van Sascha, kon maar twee ronden rijden, daarna blies hij zijn turbo op. Een nieuwe turbo werd op zaterdag pas vlak voor de race aan het tam geleverd, deze was binnen een kwartier ingebouwd, zodat Lenz senior op tijd aan de start verscheen.

Vanuit de achterhoede stootte Werner Lenz direct door naar het gevecht om de kop, met Sascha Lenz en Cees Zandbergen. Na een lange en bijzonder spannende strijd was het de Nederlander die won, voor Sascha en Werner Lenz. Direct achter de kopgroep was er nog een strijd gaande, die om de vierde plek, tussen David Smith, Frans Smit en Rody Smit. De Brit werd uiteindelijk ‘best of the rest’, terwijl Frans Smit als eerste van de gebroeders Smit over de finish kwam.

De rustdag op zondag werd door de buitenlandse teams gebruikt om Nederland wat verder te verkennen, terwijl de Nederlandse teams er van profiteerden dat het strand op loopafstand van het rennerskwartier is. Allemaal uiteraard pas nadat de trucks weer gereed gemaakt waren voor de volgende racedag.

Bij race twee, op maandagochtend, werd als startgrid de uitslag van race 1 aangehouden. Cees Zandbergen wist zijn pole position wederom om te zetten in winst, maar moest daar letterlijk tot de laatste centimeter voor vechten. Hij kwam naast Sascha Lenz over de eindstreep, die slechts 0,2 seconden langzamer was. De derde plaats was wederom voor Werner Lenz. Wim Groteboer en Marco Donk kozen er voor om de race voortijdig te stoppen in verband met bandenproblemen, veiligheid gaat immers voor alles.

Nadat er bij diverse teams flink gesleuteld was kwamen alle trucks weer aan de start van de derde race, op maandagmiddag. Dit maal werd gestart met een ‘reversed grid’. Dat wil zeggen dat de laatste van de ochtendrace van pole position mocht starten, de op één na laatste vanaf plek twee, enzovoort. De mannen die het weekend tot dan toe gedomineerd hadden moesten achteraan startten, wat tot gevolg had dat alle trucks tegelijk de Tarzanbocht in doken, met enkele schuivers als gevolg. De ervaren Werner Lenz duwde zijn zoon aan de kant en stuurde slim om kluwen van trucks die vlak voor hem ontstaan was heen. Daardoor had hij direct in de tweede bocht al een paar seconden voorsprong op de rest van het veld, een voorsprong die hij niet meer weg zou geven. De strijd om de andere plekken was wel bijzonder spannend, er volgde inhaalactie na inhaalactie. Cees Zandbergen werd uiteindelijk tweede, wederom met de hete adem van Sascha Lenz in zijn nek. De volgende keer dat The Truckrace Battle in actie komt is van 18 tot en met 20 juli op de beroemde Nürburgring, er worden daar 160.000 bezoekers verwacht. De volgende keer op het circuit van Zandvoort is op 18 en 19 oktober, tijdens de finaleraces.

Zandvoort 2014: warm is oke, te heet niet!

zandvoort verslag

Op vrijdag 6 Juni vertrok het Black Jack Truckraceteam met hun teamleden, wat er inmiddels al 8 zijn naar Zandvoort om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd van het seizoen voor the Truckracebattle. De race vond plaats tijdens de pinksterraces.

Spannend was het zeker , omdat de kwalificatie die vrijdagmiddag werd verreden, ook gelijk een testrit was, dit gold trouwens ook voor meerdere teams. Met gezonde spanning werd afgewacht hoe het motorblok, wat door 2 leerlingen van het Alfa- College is gereviseerd, zijn eerste echte inspanning zou doorstaan. En zou de nieuwe bevestiging van de turbo het houden? en niet zoals vorig jaar weer roet in het eten gooien halverwege de race? Na het opbouwen, keuring en briefing kon er gereden worden.

De kwalificatie werd helemaal uitgereden en er werd op een 6e plaats geeindigd, maar er kondigde zich wel een probleem aan. Een turboslang kon wel de druk aan, maar in combinatie met de enorme hitte die geproduceerd werd, scheurde deze waardoor niet meer op vol vermogen gereden kon worden. Dit euvel werd verholpen en er kon zaterdagmiddag gestart worden voor de eerste race.

In de 20 minuten durende race van Zaterdag ging het in eerste instantie ook goed, het vertrouwen in de motor was er helemaal, het motormanagement werd bijgesteld dus kon Rody zich nu geheel gaan concentreren op het rijden. Omdat er in de Truckracebattle geen sprake is van een A en B klasse was een 5e plaats eigenlijk wel het hoogst haalbare als alle trucks heel zouden blijven. Rody zat broer Frans flink op de hielen tot een luchtslangetje kapot ging door inderdaad de hitte en er niet meer met halve versnellingen kon worden geschakeld. Een klein probleem dat na de race snel verholpen kon worden. Door het binnenkomen in de pits werden er laps verspeeld en eindigde Rody op een 8e plaats. Het slangetje werd vervangen, de standaard check-ups werden gedaan en waar nodig werden onderdelen vervangen. Zaterdagavond stond alles klaar voor de maandag, dus kon er zondag uitgerust worden en een bezoek aan de zee en terras worden gebracht.

Maandagmorgen werd gestart voor race 2 en er werden goede rondetijden neer gezet. Er werd goed aansluiting gevonden bij de top en subtop. Maar helaas hetzelfde probleem als zaterdag speelde ons weer parten. Weer was het slangetje te heet geworden , dus miste weer die belangrijke halve versnelling. Er werd geeïndigd op een 6e plaats. Snel werden er banden gewisseld, het koppelingsslangetje werd verlegd zodat deze niet meer zo warm kon worden en de standaardchecks en reparaties werden gedaan en er kon maandagmiddag gestart worden als afsluiter van de Pinksterraces.

Deze 3e en laatste race werd er gestart in een reverse grid. Dat wil zeggen dat de langzaamste deelnemers uit de vorige race vooraan starten en de winnaar achteraan. Dit beloofde al spannend te worden. Rody kon starten van uit een 4e positie. Vanuit de rollende start, gaven de mannen die achteraan starten al gauw hun machines de sporen en werd het in de tarzanbocht al een strijd die deed denken aan een FIA race. Marco Donk was hier helaas het lijdend voorwerp maar kon de race wel voortzetten. Rody leverde wederom een gevecht met broer Frans om de 5e plek, maar moest hem helaas voor laten gaan. Er werd wederom een 6e positie behaald.

Terugkijkend op het weekend zijn we zeker tevreden over de prestaties, en de behaalde resultaten. De truck is heel gebleven, er zijn geen grote problemen boven water gekomen, dus we kunnen nu vooruit kijken om de prestaties te verbeteren. We gaan zeker niet stilzitten, maar weer bezig met de voorbereiding op de volgende wedstrijd, dan zal er gereden worden op de Nürburgring in Duitsland op 18,19 en 20 Juli.

Hierbij bedanken wij iedereen die ons heeft geholpen, de organisatie en de collegateams voor het mooie en gezellige raceweekend .

Uit het archief van Blackjack Truckracing

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
CargofloorHenisolSmit TransportDe Groot Coevorden - vrachtauto polis

Club van 50

Fan en liefhebber van truckracing? Wordt ook lid van de club van 50! Help team Blackjack door €50,00 per jaar aan ons te schenken en krijg een naamsvermelding op onze website!