ADMIN
MENU


Het jaar 2013

Brands Hatch

En de winnaar is Rody Smit

De laatste race word verreden voor de BTRA op het circuit van Brands Hatch in Engeland. Na een kennismaking met de grindbak op vrijdag gaan de races verder goed. De zondag had een druk programma omdat na een crash de 2e race van zaterdag ook naar de zondag werd verplaatst. Er moesten dus op zondag 5 races verreden worden. Er was nauwelijks tijd voor de gebruikelijke check-ups. Wel werd een eerste plaats behaald in de laatse race van de zondag. Een heerlijke afsluiter van het seizoen!
Kijk voor de uitgebreide verslagen op onze facebookpagina:

Het jaar 2013

Brands Hatch 2013

Er word een andere motor in de truck gezet, de oude F12 word vervangen door een FH13, met een motormanagementsysteem, gemaakt door het bedrijf Adaptronic. In combinatie met een roetfilter kunnen roetuitstoot, het aantal pk’ s en snelheid nu op elkaar worden afgestemd.

De voor- en achteras zijn vervangen door assen met schijfremmen. Er is een samenwerking aangegaan met het ALFA – College Hoogeveen afdeling bedrijfswagentechniek. Zo draagt het team ook een steentje bij aan scholing voor de monteurs en technisch specialisten van de toekomst.

Omdat het tijdstip van bekendmaking en het tijdstip van de race dichtbij elkaar liggen moet helaas van de eerste Truckrace Battle wedstrijd in Zandvoort worden afgezien. De eerste wedstrijd wordt verreden op de Nürburgring(D) tijdens de Mittelrheincup. Een spectaculair truckrace evenement waar ook in hetzelfde weekend de FIA races voor het europees kampioenschap wordt verreden.

Blackjack rijdt mee in de b divisie van de BTRA. De doelstelling van deze race is om hem uit te rijden, wat ook lukt zonder noemenswaardige pech. Dit weekend wordt ook de truck na een paar kleine aanpassingen FIA goedgekeurd. Ook een opsteker waard voor de technische mannen.

Tijdens het Truckstar Festival in Assen wordt Rody 2e tijdens de racetruck achtervolging, bij dit onderdeel worden 4 trucks op verschillende posities van het parcours neer gezet en moeten ze in zo snel mogelijke tijd 7 rondes rijden. Het leuke hiervan is dat je op de keerpunten soms met twee of drie trucks tegelijk aankomt!

Dit weekend moest er nog wel worden gesleuteld omdat de sperblokkering was losgeraakt. Maar door de inzet van het team en de hulp van andere teams was dit probleem na veel werk ook verholpen.

De Truckrace Battle op het circuit van Zolder verliep heel goed en het was prachtig mooi raceweer voor de tijd van het jaar. De truck kwam goed mee met zijn directe concurrenten totdat de motortemperatuur te warm werd, en de pakking tussen spruitstuk en turbo wegsmolt. Dit was een probleem wat niet direct was op te lossen en ons dus het hele weekend tegen zou werken.
De laatste race waaide ook de voorruit naar binnen waardoor de strijd met open vizier verder moest worden gestreden. Want opgeven is geen optie.
Leuk is wel om te zien hoe de subtop steeds dichter bij de podiumplaatsen komt en ook allemaal dicht bij elkaar blijven. Er is steeds meer spanning in de wedstrijden te zien.

De race op Zolder

Nummer 1!

En de winnaar is Rody Smit

Na een snelle boerenoplossing voor de turbo: Bak maar vast, dan bleft altied zitt’n, werd in de 4 race gestart vanuit de 2e startrij. Na 1 ronde had Rody vrij baan, de koppositie.... zou het dan toch nog kunnen? Jawel dus. Hij werd ingehaald door 2 trucks uit de A klasse (klasse A & B rijden tegelijk), maar kon verder zijn koppositie behouden. Hij had veel afstand op zijn concurrenten en kwam dan ook uiteindelijk over de finish als 1e. Na de welverdiende beker en krans, met de engelse media gepraat, nog een overwinningsdrankje werd alles opgeruimd. Zeer tevreden en in euforische stemming zijn we teruggereisd naar Nederland.

De winterstop is aangebroken en er wordt natuurlijk weer gewerkt om de truck nog beter in orde te krijgen en de schades weer bij te werken. Want uit deze strijd kom je niet helemaal ongeschonden.
Verder willen wij Gert Vierhoven bedanken voor de hulp als monteur van dit weekend en we zien je graag terug.

Zondag - Brands Hatch 2013

De zondag werd een drukke dag met 4 races, waarbij voor de gebruikelijke check-ups van de truck nagenoeg geen tijd was. De eerste race werd gestart vanuit de 2e startrij en werd geëindigd op een 5e plaats. Tevreden maar er moest nu toch meer inzitten.

De 2e race startte goed, Rody reed op eerste positie toen hij werd ingehaald aan de linkerkant. Vanuit het gras kwam een andere racetruck langszij en Rody werd afgesneden. Een botsing was het gevolg waardoor Rody helaas uitviel met een kapotte oliekoeler.

Door de uitval moest in race 3 achteraan gestart worden. Er moest een flink gevecht geleverd worden met de "achterblijvers". Helaas begaf de turbopakking het waardoor een positie in de kop van het veld niet meer haalbaar was. Uiteindelijk eindigden we op de 7e plaats.

Brands Hatch Halloween 2013

Brands Hatch 2013

Monsterachtige laatste race.

In het weekend van 2 en 3 november 2013 heeft het Black Jack truckraceteam deelgenomen aan de laatste race van dit seizoen op het circuit van Brands Hatch in Engeland. Donderdag 31 oktober vertrok het team s’ochtends vroeg naar Duinkerken in Frankrijk, om daarna met de boot naar Engeland te gaan. Vrijdag 1 november was de trainingsdag. Hier kon 2 keer een half uur een vrije training gedaan worden door de deelnemers. En dus een mooie manier om de truck te testen. Dit was ook het eigenlijke doel van deze trip. Door een combinatie van diesel op de baan en natte weersomstandigheden was het dus ook voor Rody een goede test. Hij maakte kennis met een goed gevulde grindbak van het circuit. Over de prestaties was het team verder dik tevreden.

Na de kwalificaties van zaterdag zouden er 2 races gereden worden. Dit bleef bij 1 volle race, waarbij Rody eindigde op een 5 plaats in de b klasse.De 2e race werd gestaakt toen Dave Smith werd gesneden door een andere deelnemer en een koprol maakte. De veroorzaker werd voor de rest van het weekend gediskwalificeerd. Het team van Dave Smith heeft veel werk verzet om de wagen op zondag weer op de baan te krijgen, wat gelukt is. Race 2 werd verplaatst naar de zondag.

Uit het archief van Blackjack Truckracing

2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
CargofloorHenisolSmit TransportDe Groot Coevorden - vrachtauto polis

Club van 50

Fan en liefhebber van truckracing? Wordt ook lid van de club van 50! Help team Blackjack door €50,00 per jaar aan ons te schenken en krijg een naamsvermelding op onze website!